Laserska korekcija vida - recenzije

Volio sam ga, pažljiv stav.

6. travnja primljen je na odjeljenje s dijagnozom katarakte, oko je jedva razlikovalo boje. 7. travnja operaciju je sjajno izveo dr. Sorokaletov Grigory Vladimirovich. Vizija obnovljena gotovo u potpunosti! Hvala vam što imate takve Božje liječnike sa zlatnim rukama i osjetljivim stavom prema našim pacijentima! Više takvim liječnicima. Želio bih poručiti tople riječi svom osoblju odjela za njihovu pažnju i brigu o pacijentima! zahvaliti!

Činilo mi se gotovo nemogućim koristiti zapis o OMS politici. Stoga je istraživanje provedeno uz naknadu.

U ISTC sam stigao nakon ne baš uspješnih posjeta dva druga poznata moskovska oftalmološka centra. Bio sam zadivljen razmjerom MNTK im. Fedorova. Ovo je samo carstvo u oftalmologiji. Potencijalne mogućnosti ovog centra, oprema, kvalifikacije liječnika i dobro promišljeno usklađivanje cjelokupnog sustava primanja pacijenata su izraziti. I kažem vam ovo, s obzirom na to da sam završio u vremenu koje nije bilo baš uspješno za sve - karantenske mjere u cijeloj zemlji u vezi s koronavirusom, kada ISTC djeluje u smanjenom načinu rada. Prvi kat klinike: ljubazno osoblje osiguranja, spremno pomoći i predložiti; Ispravni i ljubazni recepcionisti; Ugodne blagajne koje brzo obavljaju svoj posao. Čini se da se sve to uzima zdravo za gotovo, ali ne svugdje gdje ćete ga susresti. Svidio mi se raspored prvog kata, dizajniran za ljude s mogućim vizualnim ograničenjima, na kojima se pregledavaju sve usluge poda. Osobno, za mene je to bilo nesigurno u vezi s pojavljujućim oštećenjima vida. Primarna dijagnoza u uredu 422, dr. Selezneva A.V. Ovaj je liječnik ključna figura u upravljanju pacijentima. To kažem kao osoba koja i sam radi u okružnoj klinici. Doktorica Selezneva je vojna osoba svoje vrste, koja brzo, jasno i istodobno vrlo prijateljski pozdravlja pacijente koji su stigli. Osjeća da je sve pod njenom kontrolom. Sve radnje su napredno, riječi su razumljive, on govori jasno i razlučivo, vrlo prijateljski, s smislom za humor i spreman je ponoviti ako ste zbunjeni i nešto ne razumijete. Tada sam imao ultrazvuk kod dr. Cherapkina T.A. Također prijateljski i profesionalno. Ultrazvuk temeljito napravi opis sa fotografijama i detaljnim opisom (vjerujte mi, to se ne radi svugdje). Zaključno, došla sam do dr. Melnikova T.V., čija me je specijalizacija isprva uplašila (oftalmološki onkolog). Ali imam problema s mišićima oka, a oftalmolog je upravo liječnik koji se bavi mišićima oka. Zahvaljujući dr. Melnikovoj, koja mi je propisala liječenje, napustila sam nadu i razumijevanje u kojem ću smjeru krenuti u svojim problemima. Vratit ću se za mjesec dana na kontrolu. Puno hvala svim liječnicima i svom osoblju ISTC-a. Zdravlje, strpljenje i uspjeh.

Ja, Victor Mihajlovič Charkin, izražavam posebnu iskrenu zahvalnost timu za mikrokirurgiju oka, liječnicima, medicinskim sestrama. Izražavam posebnu zahvalnost kirurgu Sorokoletovu Grigoriju Vladimiroviču za njegove zlatne ruke, za pažnju i dobro liječenje pacijenata. Došao sam iz Saratovske regije slijep i odlazim nevidljiv. Veliko hvala Glinchuk Natalia Yaroslavovna na njezinom srdačnom srcu. Svima želim dobro zdravlje, izdržljivost i strpljenje s bolesnima. Ostanite isti, pažljivi, sretno u svojim profesionalnim aktivnostima, mladosti i snage. Bog vas blagoslovio!

Dobar kafić s ukusnim slasticama i nasmijani i ljubazni prodavači.

Dobili smo liječnika koji se predstavio kao Sidorova A. V. Nisam sreo takav buren stav zbog svog novca. Koliko je moja mama pretrpjela poniženja i bolove. Ali na kraju je to samo pogoršalo (ispostavilo se da se tlak povećao s 27 na 47) nakon operacije. A ovaj apel koštao nas je 64.950 (dijagnostika, analize, operacija). Morat će to preraditi drugdje.

Učinili su sve, plaćajući putem blagajne. Da biste dobili kvotu, morate proći kroz "7 krugova pakla". Ali, očito, ako ste na kvoti, onda vas kao pacijenta ne zanimaju..

Prokhorova Tamara Ivanovna stara 64 godine. Na kliniku sam stigao s dijagnozom rupture mrežnice oka, liječnik Normann Kirill Sergejevič naredio je hospitalizaciju 1. ožujka 2020., operiran je 02.03.2020. Pišem grozne kritike za one koji čitaju poput mene - [. ]. Da, teško je prijaviti se, a ima toliko puno ljudi, ali zašto su liječnici optuženi da neumorno rade, pomažu svim tim ljudima, vraćaju im vid, zahvaljujući svom znanju i vještini. Cijelo vrijeme boravka u klinici nisam čuo niti jednu nepristojnu riječ upućenu meni. Sve je osoblje izuzetno fokusirano na svoj posao, svugdje je čista i lijepa, hrana u bolnici kao u restoranu. Da bi se takav poredak vratio s takvom gomilu ljudi, potrebno je vrlo naporno pokušati i za upravu i za osoblje. Bila sam hospitalizirana na Odjelu za liječenje i dijagnostiku, odjel je na 4. katu, odnos prema pacijentima je pažljiv i krajnje pristojan, svi postupci, kako su propisali liječnici, obavljaju se pažljivo i kompetentno. Operacijska dvorana je čista, atmosfera mirna, osoblje vrlo ljubazno, što pomaže da se opustite i vjerujete profesionalcima. O tome pišem ovako detaljno, jer nakon što sam pročitao negativne kritike bio sam jako zabrinut, uhvaćen u pritisku i smirio se tijekom operacije samo zahvaljujući tim ljubaznim ljudima u bijelim kaputima.

Klanjam se kirurgu Normannu Kirillu Sergejeviču i njegovom timu, nažalost, ne znam njihova imena, anesteziologu i medicinskom osoblju, zbog njihove podrške, visokog profesionalizma i izvanrednih ljudskih kvaliteta.

Dobar dan! Želim izraziti duboku zahvalnost svom osoblju MNTK im. S. Fedorov u Moskvi. 08.11.2018. Podvrgnut sam operaciji, dijagnoza: komplicirana katarakta, liječnik G. V. Sorokoletov, operacija je bila uspješna. 13.1.2020., Imao sam operaciju na drugom oku s istom dijagnozom. Za drugu operaciju bez ikakve sam sumnje tražio upute G. V. Sorokoletovu. I operacija je bila uspješna. O takvim liječnicima kažu "liječnik od Boga" i to je istina. Bila sam u prvoj zgradi i cijelo je osoblje prema našim pacijentima postupalo s poštovanjem i pažnjom. Veliko hvala svom osoblju klinike, a posebno operativnom liječniku G. V. Sorokoletovu na "zlatnim rukama". Molim upravu klinike da zabilježe rad liječnika i svih djelatnika prve zgrade. S poštovanjem, Yakovlev S.V. [. ]

Sve je izvrsno: čistoća, stav medicinskog osoblja i naravno liječnika G. V. Sorokoletov.

Popravak u klinici.

Usluga je grozna, nema ništa besplatno!

Samo sam šokiran time što sam bio u ovoj ustanovi, a boli me toliko da ne mogu to reći riječima! Sve se trese od takvog stava i možete zaraditi živčani slom. Prvo, tamo nema gotovo ništa besplatno! U poliklinici postoji blagajna i plaćene usluge (ona se navodno služi samo obveznim medicinskim osiguranjem). Općenito [.] Dijagnosticirajte, nepristojno. Liječnik bi trebao napraviti plan za vašu dijagnozu, ali u stvari to nije bilo. Dolazak u 12:00 sati besmislen je. Samo u 8:00 ujutro, inače ti [.] Mogu završiti svoj radni dan već u 13:00 i nećete imati nikoga za dijagnosticiranje! Općenito, mrak! Registratori bure, nepristojni. U blizini zgrade za liječenje i dijagnostiku pregled obavljaju djeca-liječnici i medicinske sestre do 30 godina, nešto promatraju. Općenito, bacio sam 2600 na vjetar, provjeravajući nepismenu djecu. To je užasno! Nikome ne savjetujem! Nikada! Liječnici su nepismeni! Ne zanimajući provođenje kvalitetne dijagnoze, htjeli su pljunuti na vaše žalbe i probleme s očima.

U Fedorov idem od 2015. godine, ali samo kako bih stigao do određenog laserskog kirurga. Prošao sam sve preglede za novac, ali sada ga mogu dobiti samo obveznim medicinskim osiguranjem - tj. Pričekajte nekoliko mjeseci, ali ne mogu si to priuštiti. Nadam se da je ovo moje upoznavanje s ovim medom. ustanova završava, svjetlosni klin na ovom mjestu se nije konvergirao, a ovo nije jedina klinika na svijetu.

1. Potpuna nepristojnost, počevši od registra. Kartica se baca točno na vas poput psa. Pa, smokve s njim, što očekivati ​​od osobe koja je pogodna samo za izdavanje kartice? Ali liječnici su na isti način nepristojni. Ako niste povisili glas, već jednostavno pogledate [. ] onda ste u sreći! Zašto sebi dopuštaju takav odnos prema pacijentima? Mislim da zato što je klinika u državnom vlasništvu, što znači da sponzorira svoju državu, a oni će imati novca bez obzira na to idu li ljudi ili ne. I sve to pišem o plaćenoj zgradi, u kojoj su pregledi i liječenje za novac. I prilično velike - u prosjeku jedan posjet klinici iznosi 5-7 tisuća rubalja. 2. Gigantske linije. 2 sata sjediti u redu u samo jednom uredu, ostati u njemu 4 minute, tijekom kojih će vas liječnik tretirati kao prosjaka, normalno. Tada se pripremite i odete u drugi ured, a priča se ponavlja. Stalno postoje situacije koje liječnici počinju uzimati sat vremena kasnije. Zamislite, prijem počinje u 10 sati, liječnik dolazi u 11 kao da se ništa nije dogodilo. U procesu prijema također odlaze negdje na 20-40 minuta. Jednom sam tako dugo sjeo u red da su mi dali lijek da 4 puta proširim svoje zjenice! I nisam siguran da to nije štetno. A sada konkretno moja priča: Išao sam na operaciju najprije 5 godina, a zatim praćenje, kod istog laserskog kirurga, Olge Klepinine. Otišao sam u ovu strašnu ostavštinu sovjetske prošlosti samo da bih se dogovorio s njom. 14.1.2020., Kad sam već proveo oko 5 sati u klinici, rekli su mi da u principu neću doći do Klepinina (bez objašnjenja zašto) i poslali smo drugog kirurga. Upisao me na lasersku koagulaciju mrežnice nakon dva tjedna. Napuštajući njegov ured, uspio sam se dogovoriti s trećim liječnikom, nazvala je Klepininu sa mnom i pitala hoće li me odvesti na operaciju. Klepinin je također pojasnio pregled ili operaciju, odnosno iz razgovora od 100% bilo je jasno da je riječ o operaciji. Klepinin me zapisao 30.1.2020. 30. siječnja stigao sam pola sata prije zakazanog vremena. I znate što? Ali ništa! Sjedio sam u redu od 13:40 do 16:30 (rečeno mi je da dođem u o-p-r-a-c-and-u do 14:00), nakon čega mi je Klepinina rekla da mi ne radi ništa bit će, kao što je neetično - namamiti pacijente. Što za hakiranje? Išao sam kod nje 5 godina i evo, sasvim slučajno, jednom sam otišao kod drugog liječnika. Je li to bilo prije nemoguće reći? Nemojte me čekati 2 tjedna i još 3 sata u redu? Olga Borisovna Klepinina dobra je liječnica, ali kao osoba. Navodno ju krošnja potresa. Iznervirana sam što zbog svog novca ne mogu doći do liječnika kojeg želim!

Dobar dan, želim napisati recenziju o ovoj organizaciji. Odvratno osoblje, nepristojnost i nepristojnost! Obratio sam se ISTC-u radi ispitivanja, ali zbog svog novca dobio sam samo negativne emocije. Čini se da osoblje čini uslugu, ne obraćaju nikakvu pažnju na pacijente, razgovarajući između sebe o njihovim osobnim stvarima. Vodič, poduzmite akciju! Još jednom želim naglasiti da mi, pacijenti, dolazimo k vama, liječnici, za kvalificiranu pomoć, plaćamo novac za to i kao rezultat toga ostavljamo vas u negativnom raspoloženju.

Nema pritužbi na kirurga u smislu operacije, u ostatku postupka prije i nakon operacije - jednostavno nema riječi: nema kvote, za plaćeni ludi novac [. ] stav nije bolji od nesretnih besplatnih kupaca. Da sam znao prije, odmah bih otišao u privatnu kliniku.

Pogledajte gore. Za novac i značenje, očekujete odgovarajuću uslugu, ali ne ovdje. Fedorovo ime koristi se kao reklama, ali u suprotnom običan fap.

Još jednom: nema pritužbi na kirurga [. ].

O stavu osoblja u uslužnoj zgradi zbog toga što nije uzeo ručnik sa sobom čuo sam puno.

Operaciju je obavio 15. listopada, prije toga je prethodno prošao sve preglede. Zakazala sam sastanak s Eivazovom, ona me pregledala, dijagnosticirao mi je strabizam, + djelomičnu parezu otečenog živca oka. Imenovana operacija. Trebalo je proći sve testove i prikupiti relevantne certifikate, nadahnulo me nadajući se da će se škljocanje izravnati, a pokretljivost oka obnoviti prijenosom zdravih mišića u stacionarne. Naravno, vjerovao sam i pristao na operaciju. Prije operacije profesor me je pregledao dvije minute i mahnuo mi rukom. Kao rezultat, kao što se ispostavilo, plan operacije je izmijenjen, a ja sam imao samo resekciju mišića, skratio ga za 4 mm. Stekao sam dojam kao da se provode eksperimenti na meni, pripravnici su se vrtili oko mene. Rezultat - nakon operacije, ništa se nije promijenilo, od riječi uopće. Samo 2 mjeseca rehabilitacije. Nadam se da neće biti komplikacija. Stoga ni sam ne znam što bih rekao, jako sam razočaran. Da sam znao da će doći do takvog rezultata, ne bih otišao na operaciju. Ispada da se ne mogu svi profesori vjerovati u svoje zdravlje. Yunusov T. T.

Nije mi se svidjelo. Grozno. Prošla dijagnostika. Dao sam 2750 rubalja. Savjetovali su da promijeni objektiv. No, prije promjene, rekli su da trebamo "pucati" na mrežnicu. Pa, učinjeno za 9800 rubalja. Nakon 5 dana došli su kirurgu na pregled. Izgledala je, kako kaže, sve je u redu i poslala je oftalmologa u mjesto prebivališta da je bude viđen svaki mjesec. Pitam: "A što da opazim ako ne vidim ništa" (s onim što sam s tim došao i otišao). Liječnik je rekao: "Pa, onda trebate promijeniti leću. Naravno da se morate promijeniti. A ovo nije za mene, idite u registar i tamo pitajte." Organizacija na najnižoj razini. Ja ipak nisam stručnjak. Ako ste uzeli pacijenta, dovedite ga do krajnjeg rezultata. Došao sam poboljšati svoj vid. Imam samo jedan zaključak: primati novac po bilo kojoj cijeni u bilo kojoj fazi. Oglašena klinika širom Rusije, a omjer je nula.

Stav liječnika ostavlja mnogo željenog. Oni uzimaju samo novac i bez dijagnoze, ali o savjetovanju oftalmohirurga, općenito, ostali u tihom užasu, platili dijagnozu i savjetovanje djeteta, uzeli su 6300 rubalja. Kao rezultat toga, liječnik se konzultirao 2-3 minute. i onda otišli, iako je još par ljudi na redu.

Laserska korekcija vida: prednosti i nedostaci na temelju osobnog iskustva

Prije šest mjeseci odlučio sam se za lasersku korekciju vida. I sada vam želim reći zašto je to učinila, koje su bile alternative i što se sada događa s mojim očima. Možda će ovo iskustvo nekome biti korisno.

Za one koji iz nekog razloga ne znaju.

Laserska korekcija vida je fotokemijska ablacija slojeva rožnice pod utjecajem eksimernog laserskog snopa, što rezultira promjenom zakrivljenosti vanjske površine rožnice i, kao posljedica, njenom refrakcijom, što dovodi do fokusiranja svjetlosnih zraka na mrežnicu, tj. Povratka dobrog vida.

I ja sam se uplašio, ali najbolje su leće ozlijedile oči, nosila sam ih samo za neke značajne događaje, a ovo je bilo jednokratno rješenje. Naočale su se s druge strane hranile od djetinjstva, a čak su i zimi potpuno neugodne. Netko će dodati da je jednokratna naknada za korekciju (ja imam oko 30 000 rubalja za oba oka) ekonomičnija od stalne kupnje leća ili naočala, pogotovo ako imate ovaj problem od djetinjstva.

Vizija u vrijeme operacije: -3, -3,5 (za razumijevanje, ovo nije jako loš vid, ali broj minibusa je slabo vidljiv, tako da nećete imati vremena mahnuti rukom). Međutim, nisam imao s čime uspoređivati. Tada sam u detaljima saznao kako svijet izgleda..

Dok sam naočale nosio samo situacijski, vid mi praktično nije pao. Ali nakon što su se konačno smjestili na mom nosu, vid mi se počeo propadati, a naočale su mi postale vidljive jednako kao prije bez njih. Oftalmolozi kojima sam se obratio zalažu se za trajnu korekciju vida. I nije mi se svidjela mogućnost mijenjanja naočala svakih šest mjeseci ili godinu, postupno povećavanje snage leća i gledanje kako se vid glatko pogoršava. I konačno sam potvrdio želju za operacijom.

Ogroman plus u korist odabira laserske korekcije vida bio je nedostatak hospitalizacije i sposobnost brzog povratka na posao.

Naravno, bilo je i briga.

Strahovi i pitanja:

  1. Hoće li mi vid pasti ubrzo nakon operacije?
  2. Je li bilo neuspjelih slučajeva koji bi doveli do sljepoće ili ozbiljnih oštećenja oka, a ja neću biti među tim nesretnicima?
  3. Što ako imam slabo ozdravljenje i ima oštećenja na oku ili ako dođe do infekcije?
  4. Kako ne propustiti izbor klinike?

Dobio sam odgovore:

Ako puno radite ili dugo sjedite za računalom, tada ste u riziku. Dok se održava pasivno-sjedeći način života, vid će postupno početi propadati. Činjenica je da ako neprestano sjedite za monitorom, onda se vaše oči naprežu. U nekom trenutku se ovaj prenaponski napon može ukloniti kapi za oči. Ali ako ostavite sve onako kako jest, u određenom trenutku to nećete moći učiniti: miopija će se početi razvijati.

Liječnik me od samog početka upozoravao na potrebu izvođenja osnovnih vježbi za vid. U ovom se slučaju trebalo usredotočiti na vježbu s fokusom pomaknutim od vrha nosa prema udaljenom objektu i obrnuto. Omogućuje vam tonu oči i izbjegavate razorno prenaponsko stanje koje se događa kad se dugo vremena kontinuirano fokusirate na bliski predmet (na primjer, na prijenosnom računalu koji stoji ispred vas).

Na drugom i trećem pitanju nisam otkopao ništa strašno i na kraju je sve ispalo. Modrice nakon operacije, naravno, no uspješno su zacijelile, a sada oči izgledaju normalno.

Izbor klinike temeljio se isključivo na recenzijama ljudi koji su u našem gradu obavljali slične operacije, a koje osobno poznajem.

Kako je prošla operacija

Prvo sam obavio fizički pregled u klinici, a liječnik je razgovarao o operaciji, a zatim sam prošao sve potrebne testove. Nakon toga dobio sam potvrdu da se operacija može obaviti.

Na dan operacije dali su mi anestetik, stavili su mi anestetik u oči i nakon kratkog vremena zamoljeni su da ležim na operacijskom stolu. Vektorski ekspander ubačen je u oko kako bi se isključilo spontano treptanje (u ovoj fazi, glavno je opustiti se i ne oduprijeti se, tada neće ozlijediti). Tada su me zamolili da pogledam crveno i zeleno svjetlo instalacije. Zatim se na oko spusti vakuumski prsten (naizmjenično djeluje), koji se "pritisne" dok se potpuno ne potamni, nakon čega se preklopac odvojio i odmaknuo. Ovo je jedini trenutak tijekom operacije, kada unutar nekoliko sekundi pacijent može osjetiti nelagodu. Zatim slijedi izravna korekcija laserom, nakon čega se klapni vraća na svoje mjesto i uzima za drugo oko. Cijela operacija traje ne više od 10-15 minuta.

U vrijeme rehabilitacije daju službenu listu bolesnika (iako se možete vratiti na posao drugi dan nakon operacije). Ima smisla odvesti u bolnicu one čije su aktivnosti povezane s dugim boravkom ispred ekrana monitora (kako bi se izbjeglo naprezanje očiju) i one koji se ne mogu zakopati u oči šest puta dnevno dok su na poslu. Budući da je moj rad izravno povezan s računalom, iskoristio sam bolnicu.

Nakon operacije, liječnik provodi redovite preglede oka i prati njihovo stanje.

Osjećaji nakon

Nakon operacije, iskusio sam lagani osjećaj euforije i želje da razmotrim doslovno sve. Svijet mi je detaljno otkriven. Osim toga, život sa 100% vidom postao mi je puno ugodniji..

Od operacije je prošlo oko šest mjeseci. Vizija ne pada. Ali dogodilo se nešto na što je liječnik upozorio: u prvoj fazi uopće nisam radio vježbe i sjedio sam za računalom više od 10 sati dnevno uz minimalne prekide. Kao rezultat toga, oči su mi se stezale i morao sam kapnuti posebne kapi mjesec dana. Sada se situacija vratila u normalu, pokušavam raditi kratke pauze u radu i izvoditi vježbe oka barem jednom dnevno.

Poštovani čitatelji, zanima nas vaše iskustvo. Podijelite u komentarima kako vam je laserska korekcija vida promijenila život, imate li još uvijek 100% vid nakon njega?

Laserska korekcija vida

Moja sestra je radila prije 6 godina u mikrokirurgiji. Otišao sam s njom, bila je u uredu oko 40 minuta, ali oni su odjednom pozvali nekoliko ljudi. Sam postupak traje minutu i pol, rekla je. Ako mi detaljno kažem kasnije, užas je naravno slušati osobu koja nije navikla manipulirati očima. Vizija prije operacije bila je -7 i nastavila se pogoršavati, sada normalno, ttt. Po cijeni od 40+ tisuća plaća. A onda još godinu dana morate paziti.

I usput, ne mogu svi napraviti ovu operaciju. Prijatelj je tamo otišao na pregled, bilo je neugodno, kaže kako su mu napravili uređaj u oči i kao rezultat nema načina da operiraju.

Učinio sam 2013. u mikrokirurgiji, flex metodom, bilo je -5, sada je to normalno. Plaćeno 60 TR Ne boli, vrlo brzo (nekoliko minuta), nakon manipulacije liječnik je pogledao i bilo mu dopušteno da ide kući. Neke su kapljice kapkale nekoliko dana (2 vrste), ograničenja su mala i kratka, jedino je zabrana bazena, kupatila, sauna 3 mjeseca.

[Poruka uredila korisnika dana 22.06.2017 14:55]

Učinila je to 2011. godine, u veljači (posebno tako da je bilo manje sunca). Od tada je podvrgnuta hormonskim promjenama (trudnoća, hranjenje), prirodnim porođajima i potpunim nedostatkom vidne higijene)))
Prije operacije u lećama i naočalama vidio sam 6-7 redaka u tablici, bez njih sam razlikovao slova u prvom retku prema veličini točke (W mjesto je veće).
Odmah nakon operacije vidio sam 12. liniju svakim okom. Sad samouvjereno vidim 10., jednim okom, međutim, pri posljednjem pregledu nisam prepoznao niti jedno slovo)))
Pročitao sam 11. redak s dva oka.

Jesu li u mikrokirurškim očima, lasik; red je bio dug na pregled, na operaciju oko dva tjedna. Naravno, trebate se osloniti na potrebu razdoblja oporavka. I google forum "sve o očima", postoje samo pravi pacijenti i puno informacija.
Pronašla sam svoju poruku tamo u temi recenzija. http://forum.vseoglazah.ru/showthread.php?p=35296#.

[Poruka izmijenjena od korisnika 25.06.2017 11:48]